Nobian Hengelo

Corporate en jobmarketing video’s

In Hengelo wordt al ruim 100 jaar zout gewonnen. Om ervoor te zorgen dat dat zout geschikt wordt gemaakt voor industriële toepassingen en consumptiezout moet er wel het een en ander gebeuren.

We filmden hoe dit in z’n werk gaat. We volgden het zoutwinningsproces, het transport van de pekel naar de fabriek en de verwerking daarvan. Mooi om dit proces te volgen. Tijdens het filmen zoomden we ook in op de werkzaamheden van de operators en onderhoudsmonteurs. Allebei lastige functies om voldoende goede medewerkers voor te vinden.

We leverden vier video’s op, die voor wervingsdoeleinden gebruikt zullen worden: een algemene Nobian-video over de site Hengelo, een video die specifiek de zoutwinning laat zien en twee jobmarketing video’s, een over het werk van operators en een over het werk van onderhoudsmonteurs. We schreven ook een aantal testimonials en maakten een job value proposition en vacaturetekst voor de operator functie.

De video over het zoutwinningsproces en de video over de site zelf zullen daarnaast ook gebruikt worden om omwonenden te informeren over wat er nu precies gebeurt tijdens het proces. Heel actueel, nu Nobian vanaf 2023 op nieuwe locaties in de omgeving zal gaan boren naar zout.

Play Video

Werken als operator bij Nobian

Play Video

Werken als onderhoudsmonteur bij Nobian

Play Video

Video zoutwinning

Play Video

Locatievideo