Sligro Food Group

Trainees werven voor Sligro Food Group

In maart 2022 ging het nieuwe traineeprogramma van Sligro Food Group weer van start. Dit 20 maanden durende Benelux traineeprogramma biedt plaats aan 6 wo-afgestudeerden uit Nederland en België. No925 ontwikkelde de arbeidsmarktcommunicatie rondom dit uitdagende traineeship, inclusief de bijbehorende fotografie.

Om potentiële kandidaten een indruk te geven van de inhoud van het traineeship ontwikkelden we om te beginnen een landingspagina. Op deze landingspagina natuurlijk veel informatie over het traineeship inclusief een duidelijke infographic over het programma, maar ook testimonials van twee huidige trainees, waarin zij aangeven hoe ze het traineeship ervaren.

We ontwikkelden vervolgens een social media op LinkedIn, Facebook en Instagram en Google Search & Display campagne. De communicatie richtte zich zowel op het creëren van awareness (“Sligro Food Group heeft een interessant traineeship”) als op het oproepen tot actie (“solliciteer nu!”).

Bovendien hebben we het traineeship gepromoot via doelgroepsites Magnet.me en Traineeshipplaza.nl. In samenwerking met Magnet.me is ook een direct mail verstuurd naar potentiële kandidaten.

Alles bij elkaar presteerde de campagne ruim boven de benchmark en na de assessments en selectiedag is het gelukt om voldoende geschikte trainees een plaats te bieden.