Talent Primair

Talent Primair is een stichting met 26 basisscholen in de Gooi en Vechtstreek. Vanuit de stichting en de aangesloten scholen kwam het verzoek om naar buiten duidelijker te laten zien dat zij behoren tot dezelfde familie en een soort kwaliteitskenmerk neer te zetten. Om die reden is een nieuw logo ontwikkeld, voor de scholen gekoppeld aan een zgn. endorsed brand architecture.

Eerst werd het nieuwe logo van Talent Primair zelf ontwikkeld. Een logo dat moest passen bij de merkidentiteit van Talent Primair: een avontuurlijke regisseur in talentontwikkeling! Ondersteunend, enthousiast, uitdagend, ontwikkeling, motivator, het kind centraal, transparant, kameleon, faciliterend, verbindend, toegankelijk. Hierbij aansluitend hebben we voor de naam een nieuw font gekozen, dat lijkt op een klassiek aan elkaar geschreven handschrift en we hebben een nieuw beeldmerk ontwikkeld. Kernwoorden die we hierin hebben meegenomen: dynamisch, enthousiast, ‘de uitdaging aangaan’, ontwikkeling, ‘sprong in het onbekende’, vol vertrouwen (ogen dicht), met plezier, zelfvertrouwen. Tezamen vormen naam en beeldmerk het nieuwe Talent Primair-logo.

Het beeldmerk hebben we terug laten komen in de logo’s van de individuele scholen. Veel scholen kozen ervoor een compleet nieuw logo te ontwikkelen, hiervan zie je enkele voorbeelden. Andere scholen hebben ervoor gekozen alleen het ‘brand endorsement’ te gebruiken als aanvulling op hun bestaande logo. Je ziet hier een aantal voorbeelden van compleet nieuw ontwikkelde logo’s.